Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pstrąg z piekarnika...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki większe
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżeczki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z piekarnika...

pstrągi umyte, osuszone ręcznikiem papierowym, natrzeć z każdej strony kucharkiem

do środka pstrągów wsypać pieprz cytrynowy, skropić sokiem z cytryny, włożyć do środka natkę pietruszki, włożyć do naczynia i schować do lodówki na 2 godziny

kawałki masełka rozłożyć na pstrągu i w środku, przykryć, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu na 160 C około 10-15 minut - smaczna, delikatna i sycąca ryba do pieczywa............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.01.2017 10:13
Na pewno zdrowsze niż smażone na patelni.
Mniam 27.12.2016 10:28
Lubię takie pieczone rybki :)
IKrakowianka 26.12.2016 21:41
super rybka
Franciszek 26.12.2016 21:21
pyszna rybka
bietka 26.12.2016 20:23
Smaczna rybka :)
halina17 26.12.2016 19:54
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak