Przepis i sposób przygotowania na: pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne...
Kroki postępowania
![Krok 1 - pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytnio-kukurydziane-bulki-drozdzowe-podluzne...1-2.jpg)
![Krok 2 - pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytnio-kukurydziane-bulki-drozdzowe-podluzne...2-2.jpg)
![Krok 3 - pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytnio-kukurydziane-bulki-drozdzowe-podluzne...3-2.jpg)
![Krok 4 - pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pszenno-zytnio-kukurydziane-bulki-drozdzowe-podluzne...4-2.jpg)
drożdże świeże | 5 dag |
woda letnia | 200 ml |
mleko ciepłe | 300 ml |
cukier | 1 łyżka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 łyżeczki |
mąka tortowa | 50 dag |
mąka żytnia | 15 dag |
mąka kukurydziana | 5 łyżek |
olej rzepakowy | 50 ml |
siemię lniane | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: