Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko z owocami i galaretką
Rozpuszczamy galaretki, każda w 1 i 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.
Na spodzie formy 20x20 cm układamy biszkopty.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dzielimy ją na połowę (jedną połowę należy schować do lodówki).
Do drugiej połowy wlewamy zimną galaretkę i miksujemy.
Masę wylewamy na biszkopty, wciskamy w nią połowę owoców i wkładamy do lodówki aby masa lekko stężała.
Do drugiej połowy śmietany wlewamy jedną poziomkowa galaretkę i ubijamy, a następnie wylewamy na masę cytrynową. Wciskamy resztę owoców i znowu wkładamy do lodówki.
Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę poziomkową i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego :)