Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z kremem
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy margarynę, gotujemy. Następnie wsypujemy szklankę mąki i mieszamy (żeby ciasto się nam nie przypaliło) ciasto jest gotowe kiedy odchodzi od garnka. Pozostawić do wystudzenia ( ciasto musi być zimne). Do zimnego ciasta dodajemy po jednym jajku ciągle miksując. Gotowe ciasto przekładamy do szprycy. Na papier do pieczenia wyciskamy koła. Wkładamy do piekarnika 200 stopni ok 25 minut. Upieczone ciasteczka wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia.
Masa:
Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu, do mleka dodajemy cukier waniliowy. Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch. Do utartego masła dodajemy stopniowo po 1 łyżce budyniu, ucieramy na gładką, jednolitą masę.
Ptysie kroimy na pół. Gotową masą przekładamy ptysie.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy nią eklerki.
Wkładamy do lodówki na ok 2 godz.
SMACZNEGO!!!!