Przepis i sposób przygotowania na: ptysie z nadzieniem pieczarkowym
Pieczarki i cebule pokroic drobno usmazyc, wymieszczac z zoltkam, chwile jeszcze smazyc , doprawic do smaku i napelniac ptysie. Zagrzac w piekarniku.
Ciasto: | |
150g mąki | |
250ml, mleka | |
80g masla lub margaryny | |
5jaj | |
pół łyżeczki proszku do pieczenia | |
sól | |
Nadzienie: | |
400g pieczarek | |
100g cebuli | |
tłuszcz | |
zoltka 2 | |
sól i pieprz do smaku oraz tluszcz do posmarowania blachy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: