Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie z sałatką z awokado i tuńczyka
Kroki postępowania
Wodę i margarynę umieszczamy w garnku. Podgrzewamy do rozpuszczenia tłuszczu.
![Krok 1 - Ptysie z sałatką z awokado i tuńczyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-z-awokado-i-tunczyka1-2.jpg)
Tak przygotowane delikatnie studzimy.
![Krok 2 - Ptysie z sałatką z awokado i tuńczyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-z-awokado-i-tunczyka2-2.jpg)
Gotowe ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskać z niego ptysie.
Ptysie pieczemy około 20 minut w 180°C , do zrumienienia.
Z tej porcji powinno wyjść około 15 sztuk.
![Krok 3 - Ptysie z sałatką z awokado i tuńczyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-z-awokado-i-tunczyka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ptysie z sałatką z awokado i tuńczyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-z-awokado-i-tunczyka4-2.jpg)
Gotową sałatką napełniamy upieczone i przekrojone na połowę ptysie. Podajemy!
![Krok 5 - Ptysie z sałatką z awokado i tuńczyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ptysie-z-salatka-z-awokado-i-tunczyka5-2.jpg)