Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z wody
Do mięsa dodajemy jajko ,posiekaną cebulę, koperek ,szczypiorek. Dodajemy przyprawy mieszamy. Formujemy kulki i wrzucamy na gotująca się osoloną wodę. Gotujemy około 30 minut.
mięso mielone wołowe | 1/2 kg |
szczypiorek posiekany | 1 łyżka |
koperek | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 2 szczypty |
sól | do smaku |
cebula biała | 1 szt |
Czosnek suszony Prymat | 2 szczypty |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
Do mięsa dodajemy jajko ,posiekaną cebulę, koperek ,szczypiorek. Dodajemy przyprawy mieszamy. Formujemy kulki i wrzucamy na gotująca się osoloną wodę. Gotujemy około 30 minut.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: