Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy
Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.
Proste a jakie smaczne:)
Krem: | |
kalarepka młoda | 1 szklanka |
bulion warzywny | 400 ml |
koperek | 2 łyżki |
mleko | 5 łyżek |
pulpety | |
mięso mielone z indyka | 200 g |
kasza jaglana | 1,5 łyżki |
papryka czerwona | 1 łyżka posiekana |
pomidory | 1 łyżka posiekana |
koperek | 1 łyżka |
sól | |
pieprz | |
czosnek | 1 ząbek |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: