Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z brokułem w sosie brokułowym
Kroki postępowania
Opłukane mięso oddzielić od kości, oczyścić i pokroić na kawałki.
Szalotki i marchewkę obrać pokroić w krążki.
Mięso razem z szalotką pulsacyjne posiekać w robocie kuchennym ( częścią tnącą ). Potem dodać marchewkę, jajko, kaszę manną i dokładnie posiekać.
![Krok 1 - Pulpety z brokułem w sosie brokułowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-brokulem-w-sosie-brokulowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pulpety z brokułem w sosie brokułowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-brokulem-w-sosie-brokulowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pulpety z brokułem w sosie brokułowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-brokulem-w-sosie-brokulowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Pulpety z brokułem w sosie brokułowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-brokulem-w-sosie-brokulowym4-2.jpg)
Sos doprawić zahartowaną śmietaną z mąką. Przed podaniem pulpety podgrzać w sosie.
Podawać z ziemniakami.
![Krok 5 - Pulpety z brokułem w sosie brokułowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpety-z-brokulem-w-sosie-brokulowym5-2.jpg)