Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik
Kroki postępowania
Mąkę wymieszać z sodą i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać jajko, rozpuszczony, przestudzony miód, śmietanę i zagnieść ciasto. 1/3 ciasta wymieszać z kakao, zawinąć w folię, włożyć do zamrażarki. Jasne ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy z bokami o wymiarze 37/22 cm. nakłuć widelcem. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce połowę ciasta kakaowego. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 10 minut.
![Krok 1 - Puszysty sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-sernik1-2.jpg)
![Krok 2 - Puszysty sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-sernik2-2.jpg)
![Krok 3 - Puszysty sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-sernik3-2.jpg)
![Krok 4 - Puszysty sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-sernik4-2.jpg)
![Krok 5 - Puszysty sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-sernik5-2.jpg)
![Krok 6 - Puszysty sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-sernik6-2.jpg)
Upieczony sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
![Krok 7 - Puszysty sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-sernik7-2.jpg)