Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny chleb bez mąki Zewy
Kroki postępowania
W misce wymieszać wszystkie suche składniki a
![Krok 1 - Pyszny chleb bez mąki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chleb-bez-maki-zewy1-2.jpg)
![Krok 2 - Pyszny chleb bez mąki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chleb-bez-maki-zewy2-2.jpg)
Miskę zakryć ściereczką aby wierzchnia warstwa nie wysychała i zostawić tak wszystko 3 godziny.
Po upływie tego czasu tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę z miski, wyrównać powierzchnię
![Krok 3 - Pyszny chleb bez mąki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chleb-bez-maki-zewy3-2.jpg)
Pozwoli to uformować się masie i zlikwidować ewentualne pęcherze powietrza.
Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut a potem delikatnie wyjąć chleb z papierem z formy i już na samej kratce z piekarnika piec jeszcze 30 minut.
![Krok 4 - Pyszny chleb bez mąki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chleb-bez-maki-zewy4-2.jpg)
![Krok 5 - Pyszny chleb bez mąki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chleb-bez-maki-zewy5-2.jpg)