Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny chłodnik buraczkowy z jajkiem
przygotowanie:
Botwinki dobrze opłukać pod zimną wodą. Liście z łodyżkami i buraczki drobno pokroić. W garnku zalać wodą i z kostką rosołową gotować z 15 minut, wystudzić.
![Krok 1 - Pyszny chłodnik buraczkowy z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chlodnik-buraczkowy-z-jajkiem0-2.jpg)
Ogórki, rzodkiewki zetrzeć na tarce (grubsze oczka, używam tarki do sera), wsypać do botwinki, wymieszać.
![Krok 2 - Pyszny chłodnik buraczkowy z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chlodnik-buraczkowy-z-jajkiem1-2.jpg)
Dodać posiekany koperek (w rozdrabniaczu), cukier, pieprz mielony, przeciśnięty czosnek, ocet jabłkowy oraz sól. Wlać śmietanę, jogurt i wymieszać. Schować do lodówki na 1 godzinę.
![Krok 3 - Pyszny chłodnik buraczkowy z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chlodnik-buraczkowy-z-jajkiem2-2.jpg)
![Krok 4 - Pyszny chłodnik buraczkowy z jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pyszny-chlodnik-buraczkowy-z-jajkiem3-2.jpg)