Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny sernik z szybkowara z musem truskawkowym
Przygotowanie:
Wsypać budyń, kaszę mannę i mikserem połączyć składniki z masą twarogową.
Dodać skórki kandyzowane i połączyć składniki.
Tortownica 18 cm wyłożona folią (tortownica dobrana do szybkowara, szybkowar śred. 22 cm, wysoki na 9 litrów), dłuższy kawałek folii zostawić z boku do nakrycia w szybkowarze.
Wlać 4 szklanki wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 40 minut. Po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar i wynieść w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.
Formę z sernikiem wyjąć z szybkowara, usunąć folię i położyć na talerzu.
Truskawki zmiksować z cukrem pudrem, sokiem z cytryny i śmietaną. Przed podaniem polać porcję sernika na talerzyku musem.