Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar pod pierzynką- ciasto
Kroki postępowania
Małą blaszkę (17x28 cm) wykladamy papierem do pieczenia. Wykładamy na blaszkę rabarbar, posypujemy brązowym cukrem i polewamy wodą.
![Krok 1 - Rabarbar pod pierzynką- ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbar-pod-pierzynka-ciasto1-2.jpg)
Dodawać po jednym jajku, po każdym dokładnie ucierając.
Dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z mlekiem.
Wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników.
![Krok 2 - Rabarbar pod pierzynką- ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbar-pod-pierzynka-ciasto2-2.jpg)
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 40. min.
Wystudzić.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
![Krok 3 - Rabarbar pod pierzynką- ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbar-pod-pierzynka-ciasto3-2.jpg)