Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką
Kroki postępowania
BISZKOPT: Jajka wbić do miski, dodać oba cukry i olej i dokładnie zmiksować mikserem.
![Krok 1 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka1-2.jpg)
Następnie przesiać mąki i proszek do pieczenia.
![Krok 2 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka2-2.jpg)
![Krok 3 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka3-2.jpg)
Ciasto przelać do formy o wymiarach 29x22 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
![Krok 4 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka4-2.jpg)
![Krok 5 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka5-2.jpg)
MASA RABARBAROWA: Rabarbar umyć, obrać i cienko pokroić w plasterki. Do szerokiego rondla wlać wodę, zagotować i wrzucić pokrojony rabarbar. Gotować aż rabarbar się rozpadnie,
![Krok 6 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka6-2.jpg)
![Krok 7 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka7-2.jpg)
![Krok 8 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka8-2.jpg)
PRZEŁOŻENIE: Pierwszy placek położyć w formie, nasączyć go ulubionym płynem (u mnie herbatka owocowa),
![Krok 9 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka9-2.jpg)
![Krok 10 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka10-2.jpg)
i przykryć drugim plackiem, a potem docisnąć.
![Krok 11 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka11-2.jpg)
PIANKA: Galaretkę jagodową dokładnie rozpuścić w szklance gorącej i przegotowanej wody i schłodzić, a potem wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
![Krok 12 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka12-2.jpg)
![Krok 13 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka13-2.jpg)
![Krok 14 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka14-2.jpg)
![Krok 15 - Rabarbarowiec na biszkopcie z pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rabarbarowiec-na-biszkopcie-z-pianka15-2.jpg)