Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3-4 szt
kefir 1/2 litra
mąka pszenna 2s szklanki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy kefir, proszek do pieczenia, cukier z wanilią oraz mąkę i ubijamy trzepaczką, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na 20-30 min.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do ciasta i mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Racuchy smażymy z obu stron na złocisty kolor. Wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 25.11.2016 16:34
często robie na piątkowy obiad
jan_mag 25.11.2016 08:59
super przepis
Babeczka35 25.11.2016 07:38
Smaczne racuchy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak