Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

racuchy z jabłkami i cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 2 szt
jabłka 3 szt
cynamon Prymat
sól do smaku
mleko 0,5 szkl
woda gazowana 0,5 szkl
olej do smażenia
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z jabłkami i cynamonem

Kroki postępowania

1
Z mąki, mleka, wody, jajek wyrabiamy ciasto.
Krok 1 - racuchy z jabłkami i cynamonem foto
2
Dodajemy szczyptę soli, trochę cynamonu i proszku do pieczenia.
Krok 2 - racuchy z jabłkami i cynamonem foto
3
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę
Krok 3 - racuchy z jabłkami i cynamonem foto
4
Następnie jajka wrzucamy do ciasta i mieszamy
Krok 4 - racuchy z jabłkami i cynamonem foto
5
Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - racuchy z jabłkami i cynamonem foto
6
Podajemy z cukrem pudrem lub dżemem.
Krok 6 - racuchy z jabłkami i cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.12.2014 08:45
pyszne racuszki
Bernadeta1 07.08.2014 22:42
lubię takie racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak