Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-jablkami-z-maki-pelnoziarnistej0-2.jpg)
![Krok 2 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-jablkami-z-maki-pelnoziarnistej1-2.jpg)
![Krok 3 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-jablkami-z-maki-pelnoziarnistej2-2.jpg)
![Krok 4 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-jablkami-z-maki-pelnoziarnistej3-2.jpg)
Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
![Krok 5 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-jablkami-z-maki-pelnoziarnistej4-2.jpg)
mąka pszenna pełnoziarnista | 20 dag |
mleko | 1 szkl |
cukier | 1,5 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól | 1/3 łyżeczki |
jabłka | 3-4 szt |
olej do smażenia | |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: