Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki aroniowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Racuszki aroniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-aroniowe1-2.jpg)
Konfiturę dodajemy do ciasta i mieszamy. Smażymy racuszki na rozgrzanej patelni.
![Krok 2 - Racuszki aroniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-aroniowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Racuszki aroniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-aroniowe0-2.jpg)
mąka | 2 szklanki |
mleko | 2 szklanki |
jaja | 2 sztuki |
sól | szczypta |
cukier | 2 łyżki |
olej do smażenia | |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
konfitura | 1 z aronii |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: