Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami na maślance
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę, cukier puder i sodę oczyszczoną wsypujemy do miksera, wbijamy jajko, wlewamy maślankę i miksujemy wszystko do odpowiedniego połączenia składników.
![Krok 1 - Racuszki z jabłkami na maślance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-na-maslance1-2.jpg)
![Krok 2 - Racuszki z jabłkami na maślance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-na-maslance2-2.jpg)
![Krok 3 - Racuszki z jabłkami na maślance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-na-maslance3-2.jpg)
![Krok 4 - Racuszki z jabłkami na maślance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-na-maslance4-2.jpg)
* Możemy użyć cukru pudru przygotowanego z cukru waniliowego, a także cukru pudru z dodatkiem cynamonu.
Gotowe racuszki serwujemy jako deser lub słodkie danie główne.
Racuszki świetnie komponują się także ze słodkim jogurtem lub świeżymi owocami.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Racuszki z jabłkami na maślance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami-na-maslance5-2.jpg)