Przepis i sposób przygotowania na: Razowy chleb drożdżowy z dyniowym puree
Kroki postępowania
![Krok 1 - Razowy chleb drożdżowy z dyniowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-chleb-drozdzowy-z-dyniowym-puree2-2.jpg)
![Krok 2 - Razowy chleb drożdżowy z dyniowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-chleb-drozdzowy-z-dyniowym-puree3-2.jpg)
Przełóż obie mąki do miski, dodaj przestudzone puree z dyni, wyrośnięte drożdże, sól, olej oraz pozostałą letnią wodę. Wyrabiaj mikserem początkowo na najwolniejszych, a następnie na najwyższych obrotach miksera. Wyrobione i uformowane w kulę ciasto przełóż do miski, nakryj lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
![Krok 3 - Razowy chleb drożdżowy z dyniowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-chleb-drozdzowy-z-dyniowym-puree1-2.jpg)
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 35 minut.
Upieczony chleb wystudź na kratce kuchennej.
*pomysł na chleb pochodzi z książki „Domowy chleb” Wydawnictwa Świat Książki. Dokonałam kilku zmian, a tutaj podaję przepis z tymi zmianami i moim sposobem wykonania.
![Krok 4 - Razowy chleb drożdżowy z dyniowym puree foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-chleb-drozdzowy-z-dyniowym-puree0-2.jpg)