Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z boczkiem, pieczarkami i groszkiem
Kroki postępowania
Następnie dolewamy po trochu wywaru i mieszamy, aż ryż pochłonie 3/4 litra.
ryż | 200 g |
cebula czerwona | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
boczek wędzony | 250 g |
pieczarki | 150 g |
wywar warzywny | 1 litr |
natka pietruszki | 1 łyżka posiekanej |
groszek konserwowy | 1/2 puszki |
kwaśna śmietana | 18% 2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: