Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kapustą włoską i boczkiem
Kroki postępowania
-Boczek pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, a cebulę drobno posiekać.
![Krok 1 - Risotto z kapustą włoską i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kapusta-wloska-i-boczkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto z kapustą włoską i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kapusta-wloska-i-boczkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z kapustą włoską i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kapusta-wloska-i-boczkiem3-2.jpg)
-Wlać wino i gotować do całkowitego odparowania alkoholu.
![Krok 4 - Risotto z kapustą włoską i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kapusta-wloska-i-boczkiem4-2.jpg)
-Cały czas mieszając/ na małym ogniu/ dolewać stopniowo gorący bulion ,który wchłaniany jest stopniowo przez ryż.
-Czynność powtarzać do chwili, aż ryż będzie ugotowany, ale nie rozgotowany /ok.15 -17min./
-Wyjąć listek laurowy.
![Krok 5 - Risotto z kapustą włoską i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kapusta-wloska-i-boczkiem5-2.jpg)
-Nałożyć na talerze /powinny być głębokie /.
-Risotto posypać pozostałym serem i podsmażonym, chrupiącym boczkiem.
-Ozdobić świeżymi listkami tymianku.
![Krok 6 - Risotto z kapustą włoską i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-kapusta-wloska-i-boczkiem0-2.jpg)