Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami
Kroki postępowania
paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Wrzucić z dwiema łyżkami masła do rondla, przesmażyć.
![Krok 1 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami24-2.jpg)
Cukinię umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do papryki, chwilę smażyć.
![Krok 2 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami25-2.jpg)
Następnie wsypać ryż, przesmażyć razem, wlać pierwszą szklankę bulionu i zamieszać.
![Krok 3 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami26-2.jpg)
Dusić na małym ogniu, aż ryż wchłonie płyn, wtedy wlewać kolejną porcję bulionu.
W międzyczasie mieszankę warzywną (można użyć dowolnej mrożonki lub w sezonie warzyw świeżych) wrzucić na wrzątek i gotować 5 minut. Odcedzić.
![Krok 4 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami27-2.jpg)
Tuż pod koniec duszenia do rondla wrzucić pokrojone w paseczki suszone pomidory,
![Krok 5 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami28-2.jpg)
Dodać zimne masło pokrojone w kawałeczki, zamieszać. Nałożyć na talerze i posypać igiełkami suszonych pomidorów.
![Krok 6 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami29-2.jpg)