Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami14-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami15-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami16-2.jpg)
![Krok 4 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami17-2.jpg)
Danie ma być kremowe.
Potrawę zestawiamy z ognia, rozkładamy na talerze, podajemy.
Życzę smacznego!
![Krok 5 - Risotto z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-warzywami18-2.jpg)
ryż do risotto | 30 dag |
bób | 1 szklanka |
marchewka | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
masło | 3 łyżki |
por | kawałek |
wino białe wytrawne | 150 ml |
bulion warzywny | 1 litr lub więcej |
ser pleśniowy typu gorgonzola | 100 g |
ser cheddar | 100 g |
sól i pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: