Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki karnawałowe
Drożdże rozkruszamy do miseczki i zasypujemy cukrem.Muszą zrobić się płynne.Na stolnicę wysypujemy mąkę,dodajemy margarynę,szczyptę soli,dwa jajka,śmietanę i płynne drożdże.Wyrabiamy gładkie ciasto.Dzielimy na mniejsze porcje(ok.8 kawałków).Każdą porcję rozwałkowujemy na koło,przecinamy na trójkąty.Na szerszą stronę nakładamy cząstkę czekolady lub kawałek jabłuszka lub troszkę marmolady.Zwijamy w rogaliki.Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy grubym cukrem.Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.TANIO
UŻYJ W PRZEPISIE
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
Jak zrobić marcepan? Przepis
Jak zrobić fuczki?
Jak przyprawić mięso na hamburgery?
Jakie przyprawy do fasolki po bretońsku?
Jak zrobić leczo?
Jak zrobić puszyste pancakes?
Jak zrobić ciasto murzynek?
Jak zrobić koktajl truskawkowy?
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: