Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym
Kroki postępowania
Zagotować jedną szklankę mleka.
![Krok 1 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym1-2.jpg)
W pozostałej ilości mleka rozpuścić budyń I i dodać 2 łyżki cukru.
![Krok 2 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym2-2.jpg)
Przygotować budyń i ostudzić.
![Krok 3 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym3-2.jpg)
Ciasto francuskie lekko rozwałkować.
![Krok 4 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym4-2.jpg)
Pokroić w trójkąty.
![Krok 5 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym5-2.jpg)
U podstawy każdego kawałka układać łyżeczkę budyniu i zawijać w stronę wierzchołka.
![Krok 6 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym6-2.jpg)
Gotowe rogaliki posmarować rozmąconym żółtkiem.
![Krok 7 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym7-2.jpg)
Piec około 20 minut w temp. 200°C.
![Krok 8 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym8-2.jpg)
Wyjąć z piekarnika, ostudzić i podawać.
![Krok 9 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-budyniem-waniliowym9-2.jpg)