Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z rabarbarem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rogaliki z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-rabarbarem8-2.jpg)
Ciasto po wyrośnięciu podzielić na pół i rozwałkować na grubość około 1/2 cm, pociąć na trójkąty
![Krok 2 - Rogaliki z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-rabarbarem9-2.jpg)
![Krok 3 - Rogaliki z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-rabarbarem10-2.jpg)
![Krok 4 - Rogaliki z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-rabarbarem11-2.jpg)
![Krok 5 - Rogaliki z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-rabarbarem12-2.jpg)
![Krok 6 - Rogaliki z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-rabarbarem13-2.jpg)
![Krok 7 - Rogaliki z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-z-rabarbarem14-2.jpg)
mąka pszenna | 50 dag |
masło | 25 dag |
cukier | 4 łyżki |
śmietana 12% | 200 gram |
jajko | 2 sztuki |
drożdże suche | 1 sztuka |
rabarbar | 40 dag |
miód płynny | 4 łyżki |
kardamon | 2 strączki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: