Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szynkowa z indykiem i jajkiem
Kroki postępowania
W mieszance zamarynować szynkę , odstawić na minimum 12 godz. do lodówki.
Umytą i osuszoną szynkę rozkroić na płat , oprószyć solą , pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
![Krok 1 - Rolada szynkowa z indykiem i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-szynkowa-z-indykiem-i-jajkiem1-2.jpg)
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek.
![Krok 2 - Rolada szynkowa z indykiem i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-szynkowa-z-indykiem-i-jajkiem2-2.jpg)
Zwinąć ścisło roladę , po wierzchu posypać przyprawą do wieprzowiny , związać nicią wędliniarską oraz zawinąć w folię aluminiową.
Piec około 2 h. w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Przed podaniem usunąć sznurek.
![Krok 3 - Rolada szynkowa z indykiem i jajkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-szynkowa-z-indykiem-i-jajkiem3-2.jpg)