Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z bazyliową nutą
1. Piersi z kurczaka rozbić na duży płaski kotlet. Posolić, popieprzyć.
2. Małą cukinię umyć, pokroić cieniutkie plastry, można użyć krajalnicy, zgrillować.
3. Serek topiony (prostokątny), najlepiej śmietankowy połączyć z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dobrze wymieszać na gładką masę, żeby nie było grudek. Gotowa masa ma być łatwa do rozsmarowania.
4. Na rozbitą pierś rozsmarować pastę, ułożyć wzdłuż ugrillowaną cukinię i 2 listki bazylii.
5. Obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni.
6. Przełożyć do rondla i podlać wodą, dusić ok 45 minut. Można dodać plasterki cukini. Dodać śmietanę 30 i gotowe :-)
SMACZNEGO