Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami
Kroki postępowania
Przekrawamy na pojedyncze piersi a następnie na 4 płaty wzdłuż.
Każdy płat mięsa rozbijamy cienko tłuczkiem używając foli spożywczej by nie podziurawić mięsa.
![Krok 1 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-z-bryndza-i-wedzonym-serem-gotowane-na-parze-z-warzywami1-2.jpg)
![Krok 2 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-z-bryndza-i-wedzonym-serem-gotowane-na-parze-z-warzywami2-2.jpg)
Na każdy plaster mięsa kładziemy po pasku każdego sera.
![Krok 3 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-z-bryndza-i-wedzonym-serem-gotowane-na-parze-z-warzywami3-2.jpg)
![Krok 4 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-z-bryndza-i-wedzonym-serem-gotowane-na-parze-z-warzywami4-2.jpg)
![Krok 5 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-z-bryndza-i-wedzonym-serem-gotowane-na-parze-z-warzywami5-2.jpg)
Marchew obieramy , myjemy kroimy w kawałki
Układamy w naczyniu do gotowania na parze , oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.
![Krok 6 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-z-bryndza-i-wedzonym-serem-gotowane-na-parze-z-warzywami6-2.jpg)
Brokuła oraz kalafiora dzielimy na różyczki , myjemy , osuszamy.
Także przekładamy do naczynia.
Danie gotujemy 30-35 min.
![Krok 7 - Roladki drobiowe z bryndzą i wędzonym serem gotowane na parze z warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-z-bryndza-i-wedzonym-serem-gotowane-na-parze-z-warzywami7-2.jpg)