Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą
Roladki robimy następująco: kawałki fileta kurczaka są rozbijane, faszerowane szpinakiem, kawałkami mozzarelli i suszonych pomidorów. Następnie zawijane i panierowane w jajku i bułce i smażone na złoty kolor. Dodatek słodkiej papryki wędzonej do panierki, to trik, który poprawia smak dania i jego kolor.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-mozzarella1-2.jpg)
Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy, dusimy aż się rozmrozi mieszając od czasu do czasu. Gdy się rozpadnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę oraz solidnie doprawiamy solą. pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie mieszamy, studzimy.
![Krok 2 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-mozzarella2-2.jpg)
![Krok 3 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-mozzarella3-2.jpg)
Na każdym plastrze rozsmarowujemy szpinakowy farsz (zostawiając wolne brzegi), plaster pomidora suszonego. Wysypujemy obfitą ilość startej na dużych oczkach mozzarelli.
![Krok 4 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-mozzarella4-2.jpg)
![Krok 5 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-mozzarella5-2.jpg)
![Krok 6 - Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-mozzarella6-2.jpg)