Przepis i sposób przygotowania na: Roladki na parze z zielonym wnętrzem
Kroki postępowania
Blendujemy orzechy z natką pietruszki, czosnkiem i oliwą. Pesto powinno mieć półpłynną konsystencję. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Seler naciowy gotujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut aż będzie niemal ugotowany. Kroimy na szerokość piersi z kurczaka.
![Krok 1 - Roladki na parze z zielonym wnętrzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-na-parze-z-zielonym-wnetrzem1-2.jpg)
Płaty kurczaka doprawiamy obustronnie solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi a następnie smarujemy obficie pietruszkowym pesto. Na pesto układamy liść sałaty oraz 2 kawałki selera naciowego.
![Krok 2 - Roladki na parze z zielonym wnętrzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-na-parze-z-zielonym-wnetrzem2-2.jpg)
![Krok 3 - Roladki na parze z zielonym wnętrzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-na-parze-z-zielonym-wnetrzem3-2.jpg)