Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Schab dzielimy na porcje i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą, aby uniknąć ewentualnego rozerwania i rozpryskiwania się mięsa.
![Krok 1 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych1-2.jpg)
![Krok 2 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych2-2.jpg)
![Krok 3 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych3-2.jpg)
![Krok 4 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych4-2.jpg)
![Krok 5 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych5-2.jpg)
![Krok 6 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych6-2.jpg)
Przesianą mąkę, łączymy z delikatnie ciepłym mlekiem, oliwą z oliwek, jajkiem, mielonym kminkiem, białym pieprzem oraz solą morską za pomocą miksera. Ciasto naleśnikowe odstawiamy na 5 minut, a po tym czasie dolewamy wodę mineralną i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Naleśniki smażymy już bez dodatku tłuszczu na delikatnie złoty kolor.
![Krok 7 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych7-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 8 - Roladki schabowe z kozim serem w kieszonkach naleśnikowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-kozim-serem-w-kieszonkach-nalesnikowych8-2.jpg)