Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku przygotowujemy marynatę:
Do miseczki wlewamy olej rzepakowy, sos sojowy, miód akacjowy oraz ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy dla dobrego połączenia wszystkich składników.
Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku oraz przyprawy: zioła prowansalskie, czarny pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Mięso wołowe (np. udziec) dzielimy na porcje i rozbijamy tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.
Cebulkę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę.
Mięso oprószamy solą i pieprzem, kładziemy na nim plasterek dobrej szynki, a na nią pokrojoną w kostkę cebulkę i kiszonego ogórka. Całość zawijamy w roladkę i obwiązujemy sznurkiem.
Roladki nacieramy przygotowaną marynatą i wstawiamy do lodówki - najlepiej na całą noc (wtedy mięso skruszeje i nabierze wyrazistości).
![Krok 1 - Roladki wołowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-wolowe22-2.jpg)
![Krok 2 - Roladki wołowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-wolowe23-2.jpg)
Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami, a z pozostałego z pieczenia bulionu możemy przygotować sos, zagęszczając go lekko mąką.
Życzę smacznego :)
![Krok 3 - Roladki wołowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-wolowe24-2.jpg)