Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka a la de volaille z sosem z truskawek
Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron.
Masło kroimy na 4 równe kawałki.
Na każdy rozbity płat mięsa układamy kawałek masła i dokładnie zwijamy, tak by podczas smażenia masło nam nie wypłynęło. Na rozgrzaną patelnię wkładamy łyżkę masła i dodajemy łyżkę oleju, układamy roladki i smażymy z każdej strony na złoty kolor pod przykryciem.
sos truskawkowy: truskawki myjemy, odrywamy szypułki i przekładamy do blendera. Dodajemy chili, cukier, sól, pieprz, kilka kropel soku z limonki i ocet balsamiczny, całość miksujemy do uzyskania musu.
Usmażone roladki podajemy z sosem z truskawek i ryżem. Dekorujemy świeżymi truskawkami. Smacznego!