Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z bita śmietaną i wisienką
Kroki postępowania
Ciasto rozwałkować na długość ok 30-35 cm i grubość 1 – 2 mm. Ciąć paski o szerokości ok 1,5 cm. Nawijać paski zaczynając od węższej końcówki.
![Krok 1 - Rurki z bita śmietaną i wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-bita-smietana-i-wisienka3-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki z bita śmietaną i wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-bita-smietana-i-wisienka2-2.jpg)
![Krok 3 - Rurki z bita śmietaną i wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-bita-smietana-i-wisienka1-2.jpg)
![Krok 4 - Rurki z bita śmietaną i wisienką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-bita-smietana-i-wisienka0-2.jpg)
mąka pszenna | 250 gram |
śmietana 12% | 100 ml |
masło | 1/2 kostki |
szczypta soli | |
bita śmietana | 250 ml |
cukier puder | 3 łyżeczki |
fix do śmietany | 1 szt |
wiśnie bez pestek | 20 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: