Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ruskie pierogi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruskie-pierogi1-2.jpg)
![Krok 2 - Ruskie pierogi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruskie-pierogi2-2.jpg)
Ostudzone połączyć z pokruszonym białym serem.
![Krok 3 - Ruskie pierogi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruskie-pierogi3-2.jpg)
![Krok 4 - Ruskie pierogi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruskie-pierogi4-2.jpg)
![Krok 5 - Ruskie pierogi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruskie-pierogi5-2.jpg)
![Krok 6 - Ruskie pierogi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruskie-pierogi6-2.jpg)
mąka tortowa | 2 szkalnki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
sól do smaku | 1 szczypta |
jaja | 1 szt |
woda gorąca | 1/2 szklanki |
woda | 3 litry do gotowania pierogów |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżka |
olej | 1 łyżeczka |
ser biały | 200 gr |
ziemniaki | 150 gr |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczaka |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyzęczki |
cebula | 1 szt śerdnia |
olej do smażenia | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: