Przepis i sposób przygotowania na: Rustykalna tarta czereśniowo- czekoladowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rustykalna tarta czereśniowo- czekoladowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-czeresniowo-czekoladowa1-2.jpg)
Gotowe odstawiamy na 0,5 godziny do lodówki. W tym czasie przygotowujemy składniki nadzienia.
![Krok 2 - Rustykalna tarta czereśniowo- czekoladowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-czeresniowo-czekoladowa2-2.jpg)
Czereśnie myjemy, osuszamy, usuwamy ogonki i drylujemy. Czekoladę łamiemy na mniejsze części i rozpuszczamy na wolnym ogniu z dodatkiem mleka. Płynną zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Schłodzone ciasto wykładamy na stolnice i wałkujemy na okrąg o średnicy około 40 cm. Środek ciasta smarujemy czekoladą, pozostawiając przy brzegu około 4 cm margines.
![Krok 3 - Rustykalna tarta czereśniowo- czekoladowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-czeresniowo-czekoladowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Rustykalna tarta czereśniowo- czekoladowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-czeresniowo-czekoladowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Rustykalna tarta czereśniowo- czekoladowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-czeresniowo-czekoladowa5-2.jpg)