Przepis i sposób przygotowania na: Rustykalna tarta z dynią
Kroki postępowania
Dynie kroimy w kostkę. Pokrojoną przekładamy do żaroodpornego naczynia. Skrapiamy ją oliwą, oprószamy solą i tymiankiem. Tak przygotowaną przekładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na półmiękko w 180°C. Gotową wyjmujemy i delikatnie studzimy.
![Krok 1 - Rustykalna tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-dynia1-2.jpg)
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starty łączymy z roztrzepanym jajkiem.
![Krok 2 - Rustykalna tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-dynia2-2.jpg)
Mąkę przesiewamy na stolnicę . Dodajemy do niej pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
![Krok 3 - Rustykalna tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-dynia3-2.jpg)
![Krok 4 - Rustykalna tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-dynia4-2.jpg)
![Krok 5 - Rustykalna tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-dynia5-2.jpg)
![Krok 6 - Rustykalna tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-dynia6-2.jpg)