Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po grecku z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 sztuki
marchew 3 duże
seler gruby plaster
pietruszka 1 korzeń
cebula 1 duża
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Porada

ryba po grecku w wersji light, idealna dla osób na diecie. można użyć dowolnych filetów z ryb.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku z patelni

Marchew,seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.
Cebulę pokroić w piórka.
Warzywa wrzucić do rondelka,podlać 1/3 szklanki wody i wcisnąć ząbek czosnku.
Warzywa poddusić 15 minut pod przykryciem.
Dosolić do smaku i dodać pieprz i przecier pomidorowy.

Umytą i wysuszoną rybę doprawić pieprzem cytrynowym(wg uznania).
Na patelnie(nie przywierającą) wyłożyć połowę duszonych warzyw, ułożyć rybę i przykryć resztą warzyw.
Patelnie przykryć i dusić pod przykryciem aż ryba nie będzie surowa.
(kontrolując aby się nie przypaliło,ewentualnie podlać odrobiną wody)

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 19.08.2015 19:05
Uwielbiam!!! :)
Monika-twin 20.05.2015 14:20
smaczna i zdrowa rybka.
ilka01 20.05.2015 14:02
pychota :)
Anna133 20.05.2015 11:21
wspaniałe i pyszne danie
pestka 20.05.2015 10:44
bardzo dobra propozycja
bertpvd 20.05.2015 09:38
świetny przepis :)
Krzysztof15 20.05.2015 09:31
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak