Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście drożdżowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ryba w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-ciescie-drozdzowym14-2.jpg)
![Krok 2 - Ryba w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-ciescie-drozdzowym13-2.jpg)
![Krok 3 - Ryba w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-w-ciescie-drozdzowym12-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
mleko | 200 ml |
masło | 100 g |
drożdże | 25 g |
jajko | 1 szt. |
cukier | 1 łyżecz. |
sól | 1 łyżecz. |
pieczarki | 500 g |
masło | 2 łyż. |
cebula | 1 szt. |
czosnek | 2 ząbki |
dorsz | 500 g |
natka pietruszki | 2 łyż. |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
jajko | 1 szt. |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżecz. |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 1/2 łyż. |
ser gouda | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: