Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rybka w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt duże
marchew 1 szt ugotowana
groszek konserwowy 5-6 łyżek
jajko 2 szt
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki z czubkiem
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w galarecie

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki a następnie w poprzek na polowy.
Rybę rozmrozić i osuszyć. Pokroić na mniejsze (potrzebne nam) kawałki. Oprószyć pieprzem i solą i od razu kłaść na rozgrzany olej na patelni.
Rybę usmażyć i osączyć na papierowym ręczniku i wystudzić.
Marchew pokroić na małe kawałki. Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie, doprawić do smaku i odstawić do lekkiego stężenia.
Małe pojemniczki (ja miałam po serkach) wypłukać wodą i nakładać kawałki ryby, marchew, jajko i groszek.
Odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.06.2017 19:32
ładnie sie prezentuje :-)
paniusiaewa 30.06.2017 17:51
Na pewno smaczna, a jak ładnie udekorowana
katarzynka455 29.06.2017 22:12
dziękuję:)
Róża1 29.06.2017 22:09
bardzo smaczna !!!!!!!!!!!!!!
Renataj 29.06.2017 22:06
Apetyczna rybka:)
agnieszka214 29.06.2017 20:40
Rybka w galarecie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak