Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-na-mleku-z-jablkami-i-cynamonem1-2.jpg)
![Krok 2 - Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-na-mleku-z-jablkami-i-cynamonem2-2.jpg)
Obieramy jabłko/ka, usuwamy gniazdo nasienne i trzemy na tarce na grubych oczkach. Potarte jabłka przekładamy na rozgrzaną patelnię (osobiście wolę robić to w woku, ale jeśli ktoś go nie posiada może to zrobić na zwyczajnej patelni) i prażymy, aż jabłka zrobią się ciepłe, dodajemy cynamon i rodzynki, wyłączamy gaz, łączymy cynamon z jabłkami na rozgrzanej patelni. Całość możemy przełożyć do miseczki, lub bezpośrednio na ryż.
![Krok 3 - Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-na-mleku-z-jablkami-i-cynamonem3-2.png)
SMACZNEGO! :D
![Krok 4 - Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-na-mleku-z-jablkami-i-cynamonem4-2.jpg)