Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w pomidorowym sosie
Z przecieru, mąki i śmietany przygotować zawiesinę, którą hartujemy i zaprawiamy mięso. Zagotować.
Ryż ugotować w osolonej wodze, odcedzić. Wyłożyć ryż i zalać przygotowanym sosem.
ryż | 2-3 woreczki |
szynka wieprzowa | 0,6 kg |
kukurydza | 1 puszka |
przecier pomidorowy | 3-4 łyżki |
majeranek | do smaku |
pieprz | do smakud |
zioła prowansalkie | do smaku |
Kucharek przyprawa do potraw | do smaku |
olej | do smażenia |
śmietana | 2-3 łyżki |
mąka | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: