Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiem
Kroki postępowania
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany ryż odcedzić i wysypać z woreczka. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju.
![Krok 1 - Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-cukinia-pieczarkami-i-kurczakiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-cukinia-pieczarkami-i-kurczakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-cukinia-pieczarkami-i-kurczakiem3-2.jpg)
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki razem ze skórką, wrzucić na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć dalej, aż cukinia lekko zmięknie (ma pozostać chrupiąca).
![Krok 4 - Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-cukinia-pieczarkami-i-kurczakiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-cukinia-pieczarkami-i-kurczakiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryz-z-cukinia-pieczarkami-i-kurczakiem6-2.jpg)