Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż z indykiem i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
filet z indyka 30 dkg
papryka 1/2
sól
mąka 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z indykiem i papryką

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Umytego i osuszonego fileta kroimy w grubą kostkę. Następnie oprószamy przyprawą do drobiu. Do rondelka wlewamy olej i mocno rozgrzewamy. Na gorący olej dajemy przygotowane mięso i smażymy ze wszystkich stron. Podlewamy delikatnie wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodajemy obraną i pokrojoną paprykę. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i doprawiamy do smaku. Ugotowany ryż dajemy na talerz i polewamy przygotowanym mięsem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.08.2013 15:41
zdrowe i pożywne danie !
ben-ka 19.06.2013 09:53
to coś dla mnie.
Bernadeta1 13.05.2013 00:00
lubię takie potrawki
Wafelek2601 15.11.2012 09:25
Bardzo dobry
RenataZ-et 25.10.2012 21:26
świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak