Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki - z mięsnym farszem
Kroki postępowania
Cebulkę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na oleju.
Najlepiej na dużej patelni, woku.
![Krok 1 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem7-2.jpg)
![Krok 2 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem5-2.jpg)
![Krok 3 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem6-2.jpg)
![Krok 4 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem4-2.jpg)
Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy ocet, cukier i zalewamy sosem słodkim chilli, ilość ciężko określić to zależy jak ostre ktoś lubi i jak duża jest kapusta. W każdym razie na początek lepiej nie za dużo, bo jak postoi to kapusta zmięknie i mocno nasiąknie sosem. Jeżeli będzie za mało można zawsze dolać.
![Krok 5 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem3-2.jpg)
![Krok 6 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem2-2.jpg)
![Krok 7 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem1-2.jpg)
![Krok 8 - Sajgonki - z mięsnym farszem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesnym-farszem0-2.jpg)