Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sakiewki-schabowe-z-nadzieniem-serowo-porowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sakiewki-schabowe-z-nadzieniem-serowo-porowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sakiewki-schabowe-z-nadzieniem-serowo-porowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sakiewki-schabowe-z-nadzieniem-serowo-porowym4-2.jpg)
Piekarnik nagrzewam do 200°C, wstawiam sakiewki na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180° C i piekę przez około godzinę.
![Krok 5 - Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sakiewki-schabowe-z-nadzieniem-serowo-porowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sakiewki-schabowe-z-nadzieniem-serowo-porowym6-2.jpg)
schab bez kości | 1 kg |
ser żółty | 150 gram |
masło miękkie | 150 gram |
por | 2 sztuki |
por | liście |
rosół warzywny | 1/2 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: