Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka ognista

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 3-4 szt
papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 szklanki
szynka gotowana 300 g
ocet winny 8 łyzek
olej 8 łyżek
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ognista

Pory i paprykę oczyścić i umyć. Pory pokroić w cienkie plasterki i sparzyć. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Kukurydze odsączyć. Szynką pokroić w kostkę lub w cienkie paseczki. Wszystko razem wymieszać.
Ocet przyprawić na ostro pieprzem kajeńskim i solą. Porcjami wlewać olej i ucierać aż sos nieco zgęstnieje. Przygotowanym sosem polać sałatkę i dobrze wymieszać. Najlepiej odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 07.07.2015 23:34
jaka fajna i zdrowa sałatka
Wafelek2601 04.05.2015 08:36
Przepysznie się zapowiada
zabcia117 04.05.2015 07:04
Świetna sałatka :)
miodunka 03.05.2015 21:16
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak